2012. január 30., hétfő

Elkezdődött a nagy közösségi kosár tervezése

Múlt hét pénteken (2012-01-27) 5 család háziasszonyai ültek össze közös éves zöldségkosaruk megtervezésére. A következő a családok összetétele: Szarka-Zemlényi család - 2 felnőtt, 2 gyerek; Sélley-Szabó család - 2 felnőtt, 2 gyerek; Tuczai-Szabó család - 2 felnőtt, 2 gyerek; Sass-Bujdos család - 2 felnőtt; Kardos-Kishonthy család - 2 felnőtt, 1 gyerek.
Két órán keresztül ment a közös gondolkozás - 10 felnőtt és 7 gyerek például mennyi répát eszik meg júniusban. Az is nagy kérdés volt, hogy ha paradicsomhoz idény szerint csak 3 hónapig tudunk hozzáférni, hogyan alakítjuk át a megszokásainkat, hogy ne menjünk be a legközelebbi szupermarketbe venni május hónapban sem.


Születtek is kreatív ötletek, hogy pl. koktélparadicsomot saját teraszon is lehet nevelgetni. És ha ránk marad a havi 7 kg cékla, hogy fogjuk azt egy nagy közös vacsora keretében elfogyasztani.


Az biztos, hogy sok ötlet, és recept is kell hozzá - de nem utolsósorban a kényelmi zónánk - hogy bármit megkapunk akkor, amikor kell - elmozdítása: egy, a természettel nagyobb harmóniában levő mindennapi élet felé.


Reméljük, hamarosan közösségünk többi HTB körei is összeülnek, hogy összeálljon végre szövetkezetünk következő éves zöldségigénye, s így már nagyobb vásárlóerőt képviselve kedvezőbb áron juthassunk hozzá a biozöldségekhez. Nem beszélve az éves tej- és húsmennyiségről, melynek kiszámolása a következő háziasszony-kör feladata lesz.


Nagyon izgalmas!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése