2012. február 10., péntek

Termelői körök kerestetnek

Sziasztok!

Múlt pénteken kaptam a feladatot, hogy állítsam össze a lehetséges terméklistát az eddig befutott kosarak adatai alapján. Ezt e-mailben elküldtem Mindnyájatoknak. Beszélgetés tárgyát képezte, ha a Szeles termékek szétosztásával valahogy meg is leszünk, de honnan szerezzük be a többit? Két út körvonalazódott:

1. lelkes tagjaink házon belül bevállalnak bizonyos termékeket (árak-részvétel-segítség még kidolgozatlan) Ezek előállítását kisebb termelői körök összefogásában megszerveznék. Lehet alakul egy MÁLNA-kör. Szenttamási család tervezi a lekvárfőzést, szörpgyártást, ha jól emlékszem? Ferencsik tagtársunk pingyomi gyümölcsöst ajánlott fel közös gondozásra. ((Jómagam (Tuczai) a sütőtök iránt mutattam lelkesedést, de utánanéztem, napfény sok kell neki, a Bükk lábánál nem jellemző - törölve))

2. a termelőket kereső csoport akcióba lép és külső erőket bevonva megkeresi a minőségi termelőt.



Listakészítés közben futott le bennem a következő:
  1. Ha már van néhány elszánt tagtársunk, aki bevállalja a málnázást, esetleg nem vállalná be azokat a zöldségeket is, amelyek akkortájt teremnek? Nem tudom biztosan, de pl a zöldborsó? A nyár akkori szakában leterheltek lesznek, de aztán mehetnének nyaralni.
  2. Ennek mintájára alakulhatna egy SZAMÓCA kör. Ők termelnék a szamóca mellett a késő tavaszi zöldségeket: újhagyma, sóska??
  3. szóval az időben egyszerre termő és a Szeles listán nem szereplő növényzetnek kellene házon belül kiscsoportos termelőket keresni, hogy egymás között tudjuk a munkát megosztani. Attila, Edit, Ilona, Ti, akiknek van termelői gyakorlatotok esetleg visszajelezhetnétek van-e ennek realitása?
  4. Akik meg nem szeretnének mások földjén vagy egyáltalán földön dolgozni, ők (mi) csinálhatnának egyéb hasznos köröket. Pl: lehetne egy NASI-kör. Telente kéthetente sütnének teasütiket (amik elállnak). Vagy egy HTbiovegyszer-kör Ők kéthavonta osztanának kézzel mártott gyertyát, főzött szappant, stb .
  5. Ezeket a köröket összehangolnánk, arányosítanánk a munkájukat, esetleg egy-egy nagy feladatra lehetne két kör.............
Mit gondoltok? Működhetne? tRita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése